Videoconferencing als optimalisatietool in de juridische sector
Sinds de coronacrisis is ook de juridische sector (noodgedwongen) op sommige vlakken overgestapt op videoconferencing. In een branche waar een aantal specifieke zaken van groot belang zijn is dit best een uitdaging. Hoe waarborg je bij gebruik van videocommunicatie factoren als betrouwbaarheid, privacy en een duidelijke communicatie? Want ook in een online samenleving blijft de behoefte aan hoogwaardige juridische dienstverlening bestaan.
Videoconferencing wordt inmiddels binnen de sector dus al een tijdje op meerdere gebieden ingezet als communicatiemiddel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld adviesgesprekken, het bijwonen van een verhoor of de hoorzitting in de rechtbank. Overkoepelend zijn er een aantal uitdagingen waarin videoconferencing de oplossing biedt.
Uitdaging 1: Efficiëntie
Door alle afspraken fysiek bij te wonen heb je uiteindelijk minder tijd. Door consulten, hoorzittingen en/of overleggen online te doen heb je ruimte om meerdere afspraken per dag te plannen. Zowel reiskosten als –tijd worden daarnaast ook gereduceerd.
Uitdaging 2: Beveiliging van de privacy
Doordat er veel gevoelige informatie gedeeld wordt in deze branche is het niet gek dat de bescherming van privacy een belangrijke factor is waarmee je rekening moet houden bij de keuze van je videosysteem. Met de oplossingen van Yealink ben je hiervan verzekerd. De systemen zijn uitgebreid onderworpen aan pentests en zorgen voor encrypted data-overdracht, zodat privacy & informatieveiligheid gewaarborgd is.
Uitdaging 3: Oplossing op maat
Iedere ruimte en iedere soort toepassing vraagt om een eigen inrichting. Yealink heeft vele systemen beschikbaar met elk zijn eigen kracht. Daarnaast zijn ze modulair uit te breiden met bijvoorbeeld extra microfoons of camera's.
Uitdaging 4: Flexibiliteit
In de juridische sector dien je vaak te schakelen tussen verschillende soorten afspraken, zowel on-site als remote. Om dit mogelijk te maken is het handig als je werkplek is ingericht op het hybride werken. Neem je apparatuur gemakkelijk mee onderweg en werk waar je kunt!
Uitdaging 5: Vakbekwaamheid onderhouden
Naast het uitoefenen van het vak in de praktijk is het in de juridische branche ook noodzakelijk om je kennis op peil te houden. Zo dient een advocaat jaarlijks een minimaal aantal opleidingspunten te moeten halen om zijn ambt te kunnen blijven uitvoeren. Ook hierin speelt de hybride vorm tegenwoordig een grote rol. Zo kun je laagdrempelig online-cursussen en colleges bijwonen en mis je door de kwaliteit van de huidige videosystemen geen belangrijke informatie. Daarnaast kun je online-opleidingen en/of trainingen gemakkelijk nog een keer terugkijken.
Een passende Yealink oplossing in de juridische branche
Voor ieder scenario binnen de juridische branche is er vanuit Yealink een passende oplossing. Zo is voor een privékantoor van bijvoorbeeld een advocaat een all-in-one zelfstandig werkende collaboration bar (Yealink A20) of plug-and-play videobar (UVC40) geschikt.
Met de Yealink A20 ben je bijvoorbeeld voorzien van de volgende functionaliteiten:
- Standaard gecertificeerd voor Teams en Zoom, maar ook als BYOD oplossing te gebruiken en daarmee geschikt voor alle platformen.
- Optioneel bedraad (VCH51) of draadloos content delen (WPP20). Dit maakt het gemakkelijk om informatie te delen tijdens een meeting en deze efficiënter te laten verlopen.
- Automatische lensafdekking. Deze wordt automatisch geopend tijdens de videoconferentie en gesloten wanneer de meeting is afgelopen. Op deze manier wordt je privacy beschermd.
- Slimme AI technologie als Auto Framing en Speaker Tracking. Hiermee wordt de communicatie een stuk minder afstandelijk waardoor deelnemers zich sneller op hun gemak voelen.
Wil je meer hulp bij het aanpakken van uitdagingen tijdens het faciliteren van het hybride werken in de juridische sector?
Neem contact op met productexpert Stefan.